Postavení Argentiny v mezinárodním obchodě - Kučerová, Jana (2011)
Cílem práce je analyzovat postavení Argentiny v mezinárodním obchodě s přihlédnutím k současné ekonomické situaci země a jejímu možnému vývoji do budoucna. Práce poskytuje obecnou charakteristiku země, která je založená na zhodnocení vykazovaných hodnot makroekonomických ukazatelů. Stěžejní část se poté zabývá vzájemnou obchodní spoluprací mezi Argentinou a jejími nejvýznamnějšími partnery - MERCOSURem, Evropskou unií, Spojenými státy, Čínou a Indií. Významná část je věnována i bilaterálním vztahům s Českou republikou s důrazem na současnou obchodní spolupráci a praxi.