Spory WTO o režím EU pro dovoz banánů - Škoda, Michal (2011)
Práce se zabývá obchodními spory známými jako "banánové války" mezi Evropskou unií, Spojenými státy a některými latinskoamerickými zeměmi. Na tyto spory je nahlíženo z pohledu změn režimu EU pro dovoz banánů. V této spojitosti se práce také zabývá vztah EU a zemí AKT. V rámci práce je také podroben zkoumání světový trh s banány před a po uzavření těchto sporů na půdě WTO.