Spory WTO o režím EU pro dovoz banánů - Škoda, Michal; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá obchodními spory známými jako "banánové války" mezi Evropskou unií, Spojenými státy a některými latinskoamerickými zeměmi. Na tyto spory je nahlíženo z pohledu změn režimu EU pro dovoz banánů. V této spojitosti se práce také zabývá vztah EU a zemí AKT. V rámci práce je také podroben zkoumání světový trh s banány před a po uzavření těchto sporů na půdě WTO.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses