Porovnání MHD v Moskvě a v Praze - Kargina, Elena (2010)
Práce se zabývá popisem a analýzou veřejné dopravy v hlavních městech Ruské federace a České republiky -- Moskvě a Praze. Pozornost je věnována zejména současnému stavu, plánům a perspektivám vývoje, investicím a kriminalitě. Velmi zajímavou částí je historie vzniku veřejné dopravy v obou městech. Na základě získaných informací se hodnotí zejména dostatečnost městské dopravy pro obě města, velikost dopravních podniků, financování veřejné dopravy. Kapitola Plány a perspektivy rozvoje informuje o plánovaných výstavbách tras metra v Praze a v Moskvě, o zlepšení infrastruktury v příměstských částech těchto měst.