Porovnání MHD v Moskvě a v Praze - Kargina, Elena; Mervart, Michal, 1977-; Luzanová, Marianna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práce se zabývá popisem a analýzou veřejné dopravy v hlavních městech Ruské federace a České republiky -- Moskvě a Praze. Pozornost je věnována zejména současnému stavu, plánům a perspektivám vývoje, investicím a kriminalitě. Velmi zajímavou částí je historie vzniku veřejné dopravy v obou městech. Na základě získaných informací se hodnotí zejména dostatečnost městské dopravy pro obě města, velikost dopravních podniků, financování veřejné dopravy. Kapitola Plány a perspektivy rozvoje informuje o plánovaných výstavbách tras metra v Praze a v Moskvě, o zlepšení infrastruktury v příměstských částech těchto měst.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses