Zlepšení podnikových procesů pomocí simulačních modelů - Votruba, Pavel (2011)
Simulační modely se využívají k analýze podnikových procesů. Smyslem je vytvořit model v počítačovém programu, který bude napodobovat dění v podniku. Pozorováním daného systému a následným experimentováním s modelem se zkoumají možnosti, jak zlepšit současný stav. Tato práce se zabývá situací ve firmě, jež se zaměřuje na pronájem a servis pracovních plošin. Právě se staví nové sídlo firmy kvůli lepšímu poskytování služeb a uvažuje se o změnách v nabídce pronájmu pracovních plošin. Model firmy se vytváří v programu SIMUL8. Po jeho dokončení následuje simulační experiment a zhodnocení stávající situace. Na základě získaných výsledků se upraví vstupní hodnoty za účelem dosažení výhodnějšího řešení. Cílem je optimalizace využití pracovních kapacit a zlepšení struktury nabídky pronájmu pracovních plošin.