Zlepšení podnikových procesů pomocí simulačních modelů - Votruba, Pavel; Dlouhý, Martin, 1970-; Princ, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Simulační modely se využívají k analýze podnikových procesů. Smyslem je vytvořit model v počítačovém programu, který bude napodobovat dění v podniku. Pozorováním daného systému a následným experimentováním s modelem se zkoumají možnosti, jak zlepšit současný stav. Tato práce se zabývá situací ve firmě, jež se zaměřuje na pronájem a servis pracovních plošin. Právě se staví nové sídlo firmy kvůli lepšímu poskytování služeb a uvažuje se o změnách v nabídce pronájmu pracovních plošin. Model firmy se vytváří v programu SIMUL8. Po jeho dokončení následuje simulační experiment a zhodnocení stávající situace. Na základě získaných výsledků se upraví vstupní hodnoty za účelem dosažení výhodnějšího řešení. Cílem je optimalizace využití pracovních kapacit a zlepšení struktury nabídky pronájmu pracovních plošin.
Vedoucí práce: Martin Dlouhý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses