Srovnání institucionální podpory exportu v ČR a v SR - Jirásková, Andrea (2011)
Bakalářská práce se zabývá institucionálním rámcem podpory exportu v ČR a SR. Hlavním cílem práce je charakterizovat proexportní politiku obou států, zhodnotit rozdíly v jednotlivých přístupech k podpoře domácích exportérů a popsat, jakým způsobem státní instituce pozměnily své nabízené služby a produkty v závislosti s nastalou světovou ekonomickou krizí. Práce se v jednotlivých kapitolách zabývá teoretickým základem podpory exportu, popisuje institucionální podporu exportu v ČR a SR, dále ukazuje, jakým způsobem se vyvíjely jednotlivé makroekonomické ukazatele, jejichž postupné zlepšování bylo součástí obou proexportních koncepcí a závěrečná kapitola se zaměřuje na protikrizová opatření, které jednotlivé instituce v rámci podpory exportérů přijaly.