Vliv procesu migrace na vývoj platební bilance ČR - Kramešová, Kateřina; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou migrace pracovních sil a jejími dopady na platební bilanci ČR. První kapitola práce poskytuje teoretický základ platební bilance, její členění a princip zapisování mezinárodních transakcí. V následující kapitole je pozornost věnována migraci ve světovém kontextu, migračním tokům, současným trendům a problémům. Poslední dvě kapitoly informují o situaci migrantů v rámci ČR a o jejich vlivu na vývoj ekonomiky, se zaměřením na vývoj výnosové bilance a běžných převodů běžného účtu platební bilance. Hlavním cílem této práce je posoudit míru vlivu procesu migrace na vývoj platební bilance ČR.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses