Analýza aktivit agentury Czech Trade na vybraných strategicky významných trzích - Bedrunková, Klára (2011)
Práce se zaměřuje na analýzu aktivit agentury CzechTrade na strategicky významných trzích (tj. Čína a Rusko). V úvodní kapitole jsou podány obecné informace o funkci a účelu agentury, které jsou následovány podrobným popisem zmíněných zemí, zejména z hlediska jejich postavení v dnešním globalizovaném světě. Následuje podrobná charakteristika zahraničního obchodu jednotlivých zemích v uplynulých několika letech, se zaměřením na zahraničně-obchodní vztahy s Českou republikou. Několik stran je rovněž věnováno změnám v zahraničním obchodu, jež nastaly po vstupu naší země do EU. Závěr práce je věnován popisu několika úspěšných projektů realizovaných na shora uvedených trzích za pomoci agentury.