Analýza trhu pojistných produktů pomocí metod vícekriteriálního rozhodování - Novotná, Anna; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem mé práce je pomocí dotazníkového šetření zmapovat pojištěnost, zvyklosti a preference respondentů ve vybraných oblastech pojišťovnictví. Tyto výsledky budou dále použity jako vstupní data pro analýzu nabídky pojistných produktů vybraných pojišťoven. Nabídky pojišťoven budu posuzovat pomocí několika kritérií a utvořené varianty vyhodnotím pomocí metod vícekriteriálního hodnocení variant. Nabídka pojištění bude hodnocena na základě modelových příkladů s využitím již zmíněných metod. Analyzovány budou produkty z oblasti povinného ručení, cestovního pojištění a pojištění majetku. Výstupem mojí práce bude stanovení nejlepší nabídky v rámci každého druhu pojištění i v souhrnu. Dále bude vytvořeno pořadí dalších pojišťoven i s jejich procentuálním ohodnocením a dalším komentářem. Současně bude vyhodnocena pojišťovna, kterou respondenti považují za nejlepší a také ta, u které mají nejčastěji vedené své pojistné smlouvy. Analyzované pojišťovny budou vybrány na základě výsledků dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses