Kalkulace nákladů v kamionové dopravě - Petr, Martin (2011)
Diplomová práce se zabývá tvorbou kalkulací nákladů v silniční nákladní dopravě z pohledu menší dopravně-spediční firmy podnikající na českém území. Cílem práce je vytvořit detailní kalkulace nákladů, pro všechny typy vozidel vlastněných analyzovanou firmou, vztahujících se k sledovanému období. Vytvořené kalkulace budou do budoucna sloužit pracovníkům firmy při tvorbě cen za dopravní služby.