Ekonomicko-sociologické aspekty žebrání - Ondrušková, Kateřina; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce bude věnována problematice "Žebrání" a jeho vztahu k různým formám kriminality, bezdomovectví, a k užívání návykových látek. Žebrání lze chápat jako určitý substitut práce, která je apriori provozovaná za účelem dosažení zisku. Provedu analýzu možného překryvu osob pobírajících dávky sociální potřebnosti a osob žebrajících. Součástí bude i zjištění jaké služby na znovu začlenění na trh práce jsou poskytovány specifické skupině osob žebrajících. Metoda, kterou použiji, bude srovnání dostupných statistických dat a vlastního empirického pozorování, za pomoci pracovníků Občanského sdružení Naděje Praha při mé stáži v této instituci. Cílem práce je analýza účinnosti opatření stávající politiky zaměstnanosti. Teoretickými východisky mi bude komparace pohledu ekonomie hlavního proudu s přístupy rakouské školy (Hezlit, Rothbard, Mises)
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses