Postavení Kanady v mezinárodním obchodě - Haluza, Jan; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této práce je analyzovat postavení Kanady v mezinárodním obchodě s ohledem na její ekonomický vývoj a současnou hospodářskou situaci. Práce si rovněž klade za cíl analyzovat obchodní politiku země, a to jak na multilaterální, tak i bilaterální úrovni. V této oblasti práce je hodnocen význam obchodních vztahů Kanady s jejími vybranými obchodními partnery, především Spojenými státy a Evropskou unií. Značná část práce se věnuje připravované dohodě o volném obchodu mezi EU a Kanadou (tzv. CETA), která by měla být uzavřena do konce roku 2011.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses