Analýza trhu práce na Kutnohorsku - Musílková, Šárka; Krebs, Vojtěch, 1950-; Nohál, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zaměřuje na pružnost trhu práce v České republice, konkrétně pojednává o nezaměstnanosti v Kutné Hoře. První kapitola je věnována teorii trhu práce, jsou zde vymezeny základní pojmy spojené s nezaměstnaností a trhem práce. Ve stěžejní části se zabývám zaměstnaností v okrese Kutná Hora, kde zmiňuji její vývoj a současnou strukturu. Součástí této kapitoly je i určení nejvýznamnějších zaměstnavatelů v okrese a jejich stručné představení. Následující kapitola zachycuje nezaměstnanost z hlediska vývoje, vychází ze struktury dle kvalifikace a pohlaví nezaměstnaných a jejich délky evidence na úřadu práce. Poslední část je věnována společnosti Foxconn, která v Kutné Hoře vznikla v roce 2008 a vytvořila tak více pracovních míst. Cílem této kapitoly je zachycení vlivu investice společnosti na místní trh práce. Hlavním přínosem mé diplomové práce je ucelený přehled o situaci na trhu práce na Kutnohorsku, jaký byl stav před ekonomickou krizí a jaký po ní. Vývoj je nastíněn v letech 2005-2010. V závěru práce jsou navržena doporučení, která by měla vést ke snížení nezaměstnanosti v okrese Kutná Hora.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses