Analýza rozpočtu statutárního města Přerova za období 2006-2010 a dopady ekonomické krize 2008/2009 na jeho rozpočet - Kožíšek, Jan (2011)
Tato práce rozebírá rozpočet a financování obcí v České republice, zaměřuje se na strukturu rozpočtu obce, zkoumá specifika hospodaření obcí. Na příkladu města Přerova a jeho hospodaření ukazuje tyto aspekty v praxi. Analýza hospodaření Přerova je založena na sledování jeho závěrečných účtů z let 2006 -- 2010. V roce 2008 -- 2009 byla Česká republika zasažena světovou hospodářskou krizí. Tato práce má za cíl zjistit, jak se na hospodaření Přerova tato krize projevila včetně dopadů na vývoj zadlužení.