Postavení Německa v mezinárodním obchodě - Purchartová, Eliška (2011)
Cílem této práce je analyzovat postavení Německa v mezinárodním obchodě s ohledem na jeho aktuální ekonomickou situaci a hospodářský vývoj po roce 1990. Práce si rovněž klade za cíl zhodnotit začlenění a roli Německa v Evropské unii. V této části práce je zpracován význam Německa pro partnerské země v rámci Evropské unie. Poslední kapitola je věnována obchodním vztahům SRN s Českou republikou.