Reakce trhu práce na hospodářský vývoj v letech 2000-2010 v ČR a Dánsku - Papoušek, Martin; Czesaný, Slavoj, 1940-; Štěpánková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá regresní a grafickou analýzou trhu práce v České republice a v Dánsku. Je provedena komparace vývoje hlavních indikátorů trhu práce v obou zemích v souvislosti s vývojem HDP v letech 2000 -- 2010. V práci je popsán koncept sociálního modelu flexicurity, který je zaveden v Dánsku. V obou zemích existuje rozdílný přístup státní politiky směrem k trhu práce. To je hlavním důvodem k provedení srovnání a k testování pracovních trhů. Kromě celkového porovnání vývoje míry nezaměstnanosti jsou analyzovány též specifické ohrožené skupiny z pohledu citlivosti reakce vybraných indikátorů na vývoj hospodářství. Práce je doplněna o některá specifika trhu práce, jakými jsou např. sebezaměstnání, zkrácené pracovní úvazky, legislativní ochrana zaměstnanců a vliv odborů.
Vedoucí práce: Slavoj Czesaný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses