Změna hodnoty firmy v průběhu hospodářského cyklu - Táborská, Veronika; Ševčík, Miroslav, 1958-; Mládek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se tematicky zaměřuje na vliv makroekonomického prostředí na hodnotu podniku, resp. jak se výkyvy hospodářské aktivity projeví na výsledné hodnotě podniku. Cílem práce je stanovit tržní odhad hodnoty podniku ke dni 31. 12. 2009 a při výpočtu zohlednit měnící se hospodářskou situaci v důsledku v minulých měsících probíhající hospodářské a finanční krize. V úvodní části práce je uveden přehled vývoje ekonomických teorií, které zkoumají příčiny a důsledky hospodářského cyklu. Následuje analýza hospodářského vývoje České republiky v letech 1996 -- 2010. Klíčovou částí práce je ocenění podniku pomocí jedné z výnosových metod na základě diskontovaných peněžních toků. Výsledná hodnota podniku je v závěrečné části porovnána s hodnotou podniku vypočtenou ke dni 31. 12. 2010.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses