Ocenění podniku Nutricia Deva a.s. - Šťásková, Pavla (2010)
Cílem diplomové práce je zjistit hodnotu fair value podniku Nutricia Deva a.s. k 1. 1. 2010. Práce je rozdělena na teoretickou a aplikační část. Teoretická část popisuje doporučený postup při oceňování podniku. První kapitola aplikační části se zabývá strategickou analýzou. Další kapitola obsahuje finanční analýzu společnosti a jejím cílem je zhodnotit finanční zdraví podniku. Cílem další části je predikce generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Pro samotné ocenění je použita metoda DCF Entity a metoda tržního porovnání.