Ocenění podniku Nutricia Deva a.s. - Šťásková, Pavla; Krabec, Tomáš, 1981-; Plánička, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem diplomové práce je zjistit hodnotu fair value podniku Nutricia Deva a.s. k 1. 1. 2010. Práce je rozdělena na teoretickou a aplikační část. Teoretická část popisuje doporučený postup při oceňování podniku. První kapitola aplikační části se zabývá strategickou analýzou. Další kapitola obsahuje finanční analýzu společnosti a jejím cílem je zhodnotit finanční zdraví podniku. Cílem další části je predikce generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. Pro samotné ocenění je použita metoda DCF Entity a metoda tržního porovnání.
Vedoucí práce: Tomáš Krabec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses