Ocenění podniku Servisbal Obaly, s.r.o. - Šťásková, Petra (2010)
Cílem diplomové práce je zjistit hodnotu fair value společnosti Servisbal Obaly s.r.o. k 1. 1. 2009. Práce je rozdělena do pěti částí. První část se skládá z představení společnosti. Druhá část se skládá ze strategické analýzy, která zkoumá tržní potenciál společnosti. Další část tvoří finanční analýza a jejím cílem je zhodnotit finanční zdraví podniku. Následně byla sestavena analýza a prognóza generátorů hodnoty a zpracován finanční plán. Ocenění je provedeno metodou DCF Equity, jako alternativní metoda je zvolena metoda tržního porovnání, konkrétně metoda srovnatelných podniků.