Světový trh kávy - Vachová, Lucie; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Moje bakalářská práce na téma "Světový trh kávy" se dělí do tří hlavních kapitol: "Produkce a zpracování kávy", "Analýza světového trhu kávy" a "Budoucí vývoj a perspektivy na trhu kávy". První kapitola pojednává o původu kávy, kávovnících, sklizni a zpracování kávy různými metodami a také o přípravě a stolování kávy. Druhá kapitola, která je stěžejní kapitolou mé práce, analyzuje světový trh kávy. Informuje o největších producentech a spotřebitelích kávy, Mezinárodní kávové organizaci (ICO) a Mezinárodních kávových dohodách (ICA). Dále jsou zde zmíněny projekty ovlivňující pěstování, produkci i obchod s kávou. Zabývá se také obchodováním kávy na komoditních burzách a vývojem cen a faktory, které je ovlivňují. V poslední kapitole se věnuji perspektivám a budoucímu vývoji na trhu kávy.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses