Propouštění zaměstnanců - Šimůnková, Lucie (2011)
Bakalářská práce se zabývá ukončením pracovního poměru ze strany zaměstnavatele. Popisuje práva a povinnosti zaměstnanců a zaměstnavatelů v pracovním poměru, možnosti ukončení pracovního poměru. Dále bakalářská práce vymezuje nárok na odstupné, ukazuje výhody kolektivních smluv, a kdy dochází k neplatnému rozvázání pracovního poměru. Dotazovací technikou byl zjištěn pohled na právní úpravu pracovního práva u studentů, zaměstnanců a zaměstnavatelů.