Analýza vývoje zahraničního obchodu Čeeské republiky -vybrané aspekty - Novák, Jiří (2011)
Práce je zaměřena na zahraniční obchod České republiky. Jejím cílem je analyzovat český zahraniční obchod z několika hledisek. Je zde položena otázka významu zahraničního obchodu pro českou ekonomiku a významu služeb a představena jeho teritoriální a komoditní struktura. Další části se zabývají závislostí mezi měnovým kurzem a zahraničním obchodem a důsledky přijetí společné obchodní politiky EU. Závěr se týká společné evropské měny a otázky vstupu České republiky do eurozóny včetně zhodnocení, jak ČR plní Maastrichtská kritéria.