Analýza vývoje zahraničního obchodu Čeeské republiky -vybrané aspekty - Novák, Jiří; Plchová, Božena, 1936-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce je zaměřena na zahraniční obchod České republiky. Jejím cílem je analyzovat český zahraniční obchod z několika hledisek. Je zde položena otázka významu zahraničního obchodu pro českou ekonomiku a významu služeb a představena jeho teritoriální a komoditní struktura. Další části se zabývají závislostí mezi měnovým kurzem a zahraničním obchodem a důsledky přijetí společné obchodní politiky EU. Závěr se týká společné evropské měny a otázky vstupu České republiky do eurozóny včetně zhodnocení, jak ČR plní Maastrichtská kritéria.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses