Vývoj řecké ekonomiky od přijetí eura po současnost - Poláček, Jiří; Černá, Iveta, 1979-; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit stav a vývoj řecké ekonomiky mezi lety 2001 a 2011 a demonstrovat takový ekonomický vývoj, kterým by se nemělo ubírat národní hospodářství žádného státu s tržní ekonomikou. Samotná práce je rozdělena do čtyř částí. První kapitola je teoreticko-metodologickým základem, na který v dalším obsahu navazují nejdůležitější milníky ve vývoji řecké ekonomiky, kterými byly vstup do HMU, pořadatelství letních OH, hospodářská krize a reformní kroky spojené s přijetím záchranné finanční pomoci od EU a IMF. V závěru nechybí ani predikce budoucího vývoje. Použití statistických údajů pak dotváří realistický pohled na celou situaci.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses