Logistika obchodních řetězců - Králová, Veronika (2011)
Práce si klade za cíl posoudit stav na současném českém maloobchodním trhu s rychloobrátkovým zbožím a analyzovat logistické zázemí u předních obchodních řetězců operujících v rámci České republiky. Čtenář se seznámí s vývojem maloobchodu v posledních letech a jeho možným budoucím vývojem. Na základě nastínění problematiky maloobchodu a jeho logistiky je postaven rozbor jednotlivých společností. Následuje zamyšlení nad eventuálními možnostmi obchodních firem vedoucích k zefektivnění procesů a zlepšení jejich pozice na trhu. Výsledkem je jasná představa o fungování společností, jejich logistiky a celkového toku zboží do maloobchodní sítě.