Změny v systému sociální ochrany nezaměstnaných - Čermáková, Martina; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Szabová, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení změn v poskytování sociálních dávek pro nezaměstnané, ke kterým došlo v posledních několika letech. Konkrétně se jedná hlavně o změny v poskytování podpor v nezaměstnanosti, ke kterým došlo od roku 2009 a také změny v poskytování dávek v hmotné nouzi, platné od roku 2007. Zákon číslo 111/2006 Sb. upravující výplatu dávek v hmotné nouzi vstoupil spolu se zákonem číslo 110/2006 Sb. o životním a existenčním minimu v platnost od 1.1.2007. Jejich hlavním úkolem bylo motivovat nezaměstnané osoby k aktivnímu hledání si práce a naopak sankcionovat ty osoby, které nemají zájem si najít zaměstnání a upřednostňují život pouze ze sociálních dávek a snížit tak dlouhodobou nezaměstnanost. Cílem diplomové práce je analýza dopadů uvedených změn na vývoj nezaměstnanosti v okrese Kladno a na vývoj výdajů určených na sociální dávky.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses