Analýza logistické části Lend-lease Act (Public Law 77-11) - Veselý, Ondřej; Mervart, Michal, 1977-; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce rozebírá problematiku pomoci převážně Spojených států v rámci zákona o půjčce a pronájmu v období druhé světové války. Teoretická část se zabývá historickými souvislostmi a ekonomicko-politickým rámcem vzniku programu s důrazem na USA. Následuje část věnovaná kvantifikaci celkového rozsahu. Velká část práce řeší otázky pomoci Sovětskému svazu. Důraz je kladen nejen na složení, ale hlavně na problematiku logistiky. V návaznosti na historické souvislosti je prostor věnován čtyřem hlavním přepravním koridorům, u kterých je analyzována vytíženost v čase, materiálové toky a způsob dopravy.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses