Finanční analýza Aero Vodochody, a.s. - Říhová, Kamila (2010)
Cílem diplomové práce Finanční analýza Aero Vodochody a.s. je celkové zhodnocení ekonomické situace a finančního zdraví podniku v letech 2005 -- 2009. Dílčím cílem je posouzení dopadu vstupu nového vlastníka do společnosti v roce 2007 a naplnění jeho restrukturalizačních záměrů pro záchranu podniku. První část práce jsem věnovala metodickému aparátu, který byl následně aplikován na podmínky dotčené společnosti. Vlastní analýza pomocí soustavy ukazatelů vycházejících z údajů konsolidovaných účetních výkazů, je obsažena v praktické části práce. Jednotlivé ukazatele jsou průběžně komentovány a hodnocení finanční situace společnosti je shrnuta v závěru práce.