Analýza specifik podnikání v osobní silniční dopravě - Raizerová, Martina (2011)
Cílem této bakalářské práce je analýza specifik podnikání na trhu autobusové dopravy. V teoretické části je rozbor charakteristiky dopravních služeb a přepravního trhu. Dále je tato část věnována marketingu v dopravě, finančnímu řízení dopravního podniku, dopravním ukazatelům, ukazatelům kvality přepravy a dopravní politice. Praktická část této bakalářské práce je zaměřena na situaci na dopravním trhu v rámci Karlovarského kraje a především autobusové trase Karlovy Vary - Praha. Je proveden výpočet obsazenosti v bodu zvratu. Dále je zde vypočtena hybnost obyvatelstva nejen v rámci celého sektoru dopravy, ale také přímo pro autobusovou dopravu. Poslední část je věnována optimalizaci a integraci v rámci dopravy.