Analýza specifik podnikání v osobní silniční dopravě - Raizerová, Martina; Eisler, Jan, 1947-; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem této bakalářské práce je analýza specifik podnikání na trhu autobusové dopravy. V teoretické části je rozbor charakteristiky dopravních služeb a přepravního trhu. Dále je tato část věnována marketingu v dopravě, finančnímu řízení dopravního podniku, dopravním ukazatelům, ukazatelům kvality přepravy a dopravní politice. Praktická část této bakalářské práce je zaměřena na situaci na dopravním trhu v rámci Karlovarského kraje a především autobusové trase Karlovy Vary - Praha. Je proveden výpočet obsazenosti v bodu zvratu. Dále je zde vypočtena hybnost obyvatelstva nejen v rámci celého sektoru dopravy, ale také přímo pro autobusovou dopravu. Poslední část je věnována optimalizaci a integraci v rámci dopravy.
Vedoucí práce: Jan Eisler
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses