Incoterms 2010 - změny při stanovení dodací parity. - Havránek, Filip (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá dodací podmínkou v mezinárodní kupní smlouvě, konkrétně jejím vyjádřením pomocí výkladových pravidel Incoterms 2010. Součástí práce je výklad jednotlivých dodacích podmínek, jakožto i výčet častých chyb, ke kterým při aplikaci pravidel Incoterms dochází. Důraz je kladen zejména na změny v posledním vydání těchto výkladových pravidel, Incoterms 2010. Dále práce vymezuje pozici dodací podmínky v mezinárodní kupní smlouvě a snaží se rámcově zachytit samotnou mezinárodní kupní smlouvu a její součásti. Praktická část práce reflektuje použití dodací podmínek Incoterms u dodavatelských a odběratelských toků ve společnosti Lear Corporation Czech Republic s.r.o.