Incoterms 2010 - změny při stanovení dodací parity. - Havránek, Filip; Sato, Alexej, 1952-; Štěpán, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá dodací podmínkou v mezinárodní kupní smlouvě, konkrétně jejím vyjádřením pomocí výkladových pravidel Incoterms 2010. Součástí práce je výklad jednotlivých dodacích podmínek, jakožto i výčet častých chyb, ke kterým při aplikaci pravidel Incoterms dochází. Důraz je kladen zejména na změny v posledním vydání těchto výkladových pravidel, Incoterms 2010. Dále práce vymezuje pozici dodací podmínky v mezinárodní kupní smlouvě a snaží se rámcově zachytit samotnou mezinárodní kupní smlouvu a její součásti. Praktická část práce reflektuje použití dodací podmínek Incoterms u dodavatelských a odběratelských toků ve společnosti Lear Corporation Czech Republic s.r.o.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses