Strategická koncepce firmy Bristec CZ, s.r.o. - Kolín, Jan (2011)
Diplomová práce Strategická koncepce firmy Bristec cz s.r.o. analyzuje a hodnotí postavení zkoumané společnosti na trhu a hledá možnosti pro budoucí rozvoj. Práce je rozdělena na teoretickou a aplikační část, která se dále dělí podle podnikatelské aktivity společnosti. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy jako poslání, vize a cíle. Popsány jsou také principy strategického řízení a tvorba strategické analýzy. Dále jsou uvedeny typy strategií od známých autorů a specifika rodinných firem. Teoretická část je navíc tvořena citáty slavných osobností, které potvrzují důležitost tvorby strategie. Aplikační část představuje společnost Bristec cz, její podnikatelské aktivity a jejího hlavního dodavatele. Na větrací systémy i na rehabilitace je pak provedena strategická analýza. Následuje tvorba poslání a vize společnosti a zhodnocení podnikatelského portfolia. Aplikační část je zakončena strategickými doporučeními pro společnost.