Strategická analýza - Chládek, Vítězslav; Krause, Josef, 1978-; Pavlisová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem této diplomové práce je popis teoretického východiska a následné praktické provedení strategické analýzy společnosti Metrostav a.s. Ta je rozdělena do dvou částí. První část je tvořena externí analýzou v rámci níž je realizována PEST analýza, je použita metoda 4C a následně je provedena analýza stavebního odvětví, jejíž součástí je i Porterův model pěti konkurenčních sil. Ve druhé části je provedena analýza interní, v níž jsou detailněji zkoumány zdroje sledovaného podniku společně s jeho schopnostmi tyto zdroje adekvátně využívat. K tomu je použita především metoda finanční analýzy a také metoda hodnototvorného řetězce. V závěru práce je pak provedena SWOT analýza a vytvořen návrh doporučení pro strategii společnosti Metrostav a.s.
Vedoucí práce: Josef Krause
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses