Vybrané problémy vplyvu globalizácie na český automobilový priemysel - Fedor, Marek (2011)
Bakalárska práca sa zameriava na vplyvy globalizácie a ich pôsobenie na jednotlivé oblasti českého automobilového priemyslu. Charakterizuje jav globalizácie obecne ako aj špecificky z pohľadu svetovej automobilovej výroby. Mapuje históriu a vývoj automobilovej výroby v Českej republike. Detailne zachycuje oblasti českého automobilového priemyslu , v ktorých vplyvom globalizácie došlo k výrazným zmenám za posledné dve desaťročia. Z ekonomického hľadiska dopĺňa vplyv týchto zmien na celkové postavenie automobilového priemyslu v hospodárstve ČR. V závere bakalárska práca ponúka pohľad na aktuálnu situáciu v jednotlivých závodoch českého automobilového priemyslu .