Vybrané problémy vplyvu globalizácie na český automobilový priemysel - Fedor, Marek; Plchová, Božena, 1936-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalárska práca sa zameriava na vplyvy globalizácie a ich pôsobenie na jednotlivé oblasti českého automobilového priemyslu. Charakterizuje jav globalizácie obecne ako aj špecificky z pohľadu svetovej automobilovej výroby. Mapuje históriu a vývoj automobilovej výroby v Českej republike. Detailne zachycuje oblasti českého automobilového priemyslu , v ktorých vplyvom globalizácie došlo k výrazným zmenám za posledné dve desaťročia. Z ekonomického hľadiska dopĺňa vplyv týchto zmien na celkové postavenie automobilového priemyslu v hospodárstve ČR. V závere bakalárska práca ponúka pohľad na aktuálnu situáciu v jednotlivých závodoch českého automobilového priemyslu .
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses