Obchodní vztahy EU a USA - Dufková, Gabriela; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem bakalářské práce Obchodní vztahy EU a USA je analyzovat vzájemný obchod těchto států, zhodnotit jeho vývoj od počátku nového tisíciletí do současnosti a porovnat situaci před světovou hospodářskou krizí a po ní. V první kapitole se autorka zaměřila na zapojení těchto subjektů do světového obchodu a jejich obchodní politiku. V kapitole druhé již analyzuje jejich vzájemný obchod -- nejprve rozebírá právní základ obchodních vztahů, vývoj vzájemné bilance, dále pak obchod se zbožím, službami a kapitálem a nakonec se snaží odhadnout předpokládaný vývoj vzájemných vztahů. Poslední kapitola je věnována analýze obchodu těchto zemí s dalšími důležitými aktéry světového obchodu, Čínou a Ruskem.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses