Vplyv prebiehajúcej ekonomickej krízy na proces menovej integrácie v Európe - Vojtovičová, Anna; Čajka, Radek, 1983-; Gajdušková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cieľom tejto bakalárskej práce s názvom "Vliv probíhající ekonomické krize na proces měnové integrace v Evropě" je určiť, do akej miery sa súčasné finančné a ekonomické problémy, ktorým európske štáty musia čeliť v dôsledku globálnej finančnej krízy, odrazili na smere európskej menovej integrácie. Aby tak mohlo byť učinené, je potrebné opísať doterajší priebeh tejto integrácie a kroky a rozhodnutia, ktoré viedli k vzniku menovej únie a spoločnej meny. Zároveň bude analyzovaná globálna finančná kríza, jej príčiny, následky a dopad na Európu. Táto kríza a hospodárske problémy ňou spôsobené prispeli k vypuknutiu dlhovej krízy v Európe, ktorá viedla k tomu, že niektoré štáty sa dostali do situácie, keď im musela byť poskytnutá finančná výpomoc zo strany EÚ. V závere tejto práce budú spomenuté opatrenia prijaté zo strany EÚ, ktoré by mali viesť k stabilizácii situácie a zabrániť, aby sa v budúcnosti zopakovala. Zároveň stručne načrtnem možný budúci vývoj menovej únie.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses