Finanční hodnocení investice "Obnova rybníka Velký Březský" - Bláhová, Jana (2011)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením efektivnosti investičního projektu "Obnova rybníka Velký Březský", jehož realizace má přinést efekty primárně nefinanční povahy a teprve sekundárně finanční povahy. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část se věnuje základním poznatkům finančního hodnocení investic pomocí statických a dynamických metod, stanovení diskontní sazby, metodě Cost -- Benefit Analysis a citlivostní analýze. V praktické části jsou teoretické poznatky aplikovány na investiční projekt "Obnova rybníka Velký Březský". Cílem bakalářské práce je zhodnocení finanční i nefinanční stránky projektu a rozhodnutí, zda je pro investora přijatelný či nikoliv.