Postavení ženy v obchodě a podnikání v arabských zemích. - Polláková, Simona; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce pojednává o postavení žen v obchodě a podnikání v arabském světě. Zachycuje vývoj islámského náboženství, věnuje se vývoji práv žen a situaci ženy na pracovišti. Práce dále rozebírá postavení ženy v pracovní sféře v arabském světě. Dotýká se demografického vývoje arabského regionu, zdravotní péče a oblasti vzdělání. Z ekonomického hlediska se zabývá nezaměstnaností v regionu, strukturou zaměstnanosti, pracovním ohodnocením a přínosem ženy jako pracovní síly. Dále práce charakterizuje překážky bránící vstupu žen na pracovní trh.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses