Hodnocení investičních aktivit firmy Škoda Auto na strategicky významných zahraničních trzích - Koláčná, Kateřina (2011)
Cílem mé práce je osvětlit důvody, způsoby a výsledky zahájení investic Škoda Auto na strategicky významných trzích. Škoda Auto operuje na trzích východní Evropy a Asie skrz několik variant: v rámci licence, plné hloubky výroby nebo montáže. Rovněž vyrábí či montuje vozy buď ve vlastních závodech nebo v partnerských továrnách. Důvodů pro takovou variabilitu jsou různé, hlavním je snaha o dosáhnutí nízkých nákladů a co největšího podílu na trhu. Přičemž hlavně na trzích jihovýchodní Asie počítá vlastník Škoda Auto, Volkswagen AG, s výhodou kladných asociací se značkou Škoda a Českou republikou, které byly vytvořeny v průběhu druhé poloviny 20. století.