Hodnocení investičních aktivit firmy Škoda Auto na strategicky významných zahraničních trzích - Koláčná, Kateřina; Plchová, Božena, 1936-; Korandová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem mé práce je osvětlit důvody, způsoby a výsledky zahájení investic Škoda Auto na strategicky významných trzích. Škoda Auto operuje na trzích východní Evropy a Asie skrz několik variant: v rámci licence, plné hloubky výroby nebo montáže. Rovněž vyrábí či montuje vozy buď ve vlastních závodech nebo v partnerských továrnách. Důvodů pro takovou variabilitu jsou různé, hlavním je snaha o dosáhnutí nízkých nákladů a co největšího podílu na trhu. Přičemž hlavně na trzích jihovýchodní Asie počítá vlastník Škoda Auto, Volkswagen AG, s výhodou kladných asociací se značkou Škoda a Českou republikou, které byly vytvořeny v průběhu druhé poloviny 20. století.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses