Stanovení hodnoty společnosti Iveco Czech Republic, a.s. - Kroulík, Václav; Scholleová, Hana, 1964-; Heřman, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce se zaobírá stanovením tržní hodnoty podniku Iveco Czech Republic, a.s. k datu 1. 5. 2011 za účelem koupě neznámým investorem. Teoretická část obsahuje veškerý metodologický aparát, který je následně aplikován v praktické části. Strategická analýza byla rozdělena na analýzu makro a mikro okolí firmy. Při zpracování strategické analýzy bylo využito analýzy PEST, Porterova modelu pěti sil a SWOT analýzy. Finanční analýza hodnotí celkové finanční zdraví podniku. Poslední část práce je zaměřena na prognózu tržeb, sestavení finančního plánu a ocenění podniku. Stanovení hodnoty proběhlo pomocí účetní hodnoty a dvoufázového modelu DCF FCFF. V závěru práce je uvedena tržní hodnota firmy Iveco Czech Republic, a.s. k datu ocenění a doporučení investorovi.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses