Odhad hodnoty firmy - Stránská, Michaela (2011)
Cílem diplomové práce je zpracovat odhad tržní hodnoty podniku GRUND, a.s. za účelem prodeje zatím neznámému kupci, a to formou znaleckého posudku. Před oceněním společnosti byla provedena strategická analýza, která je jednou z klíčových fází oceňování podniku, neboť tvoří výchozí základnu pro následné ocenění. Na strategickou analýzu navazuje finanční analýza, ve které je nastíněno celkové zdraví podniku. Následně jsou vymezeny jednotlivé generátory tvorby hodnoty a uveden finanční plán jednotlivých výkazů společnosti. Pro samotné ocenění společnosti byla použita metoda DCF Entity, pro doplnění a srovnání byla společnost oceněna také metodou účetní hodnoty.