Odhad hodnoty firmy - Stránská, Michaela; Kislingerová, Eva, 1950-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem diplomové práce je zpracovat odhad tržní hodnoty podniku GRUND, a.s. za účelem prodeje zatím neznámému kupci, a to formou znaleckého posudku. Před oceněním společnosti byla provedena strategická analýza, která je jednou z klíčových fází oceňování podniku, neboť tvoří výchozí základnu pro následné ocenění. Na strategickou analýzu navazuje finanční analýza, ve které je nastíněno celkové zdraví podniku. Následně jsou vymezeny jednotlivé generátory tvorby hodnoty a uveden finanční plán jednotlivých výkazů společnosti. Pro samotné ocenění společnosti byla použita metoda DCF Entity, pro doplnění a srovnání byla společnost oceněna také metodou účetní hodnoty.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses