Obchodní vztahy EU a uskupení MERCOSUR - Petrášková, Marcela (2011)
Tato práce se zabývá obchodními vztahy EU se státy MERCOSUR. V první kapitole je zachycen vývoj a obecná charakteristika obou celků. Druhá část práce se zaměřuje na historický a aktuální vývoj obchodních vztahů a smluv, které byly mezi EU a MERCOSURem uzavřeny, a na současný stav jednání o Asociační dohodě. Poslední kapitola je věnována analýze obchodních toků EU a ČR se státy MERCOSURu.