Analýza vývoja slovenskej koruny od jej vzniku po prijatie eura - Halásová, Brigitta; Čajka, Radek, 1983-; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalárska práca popisuje vývoj novodobej slovenskej koruny od jej vzniku v roku 1993 po prijatie eura v roku 2009. Obsahom je vývoj kurzu koruny od transformačného procesu až po pôsobenie v mechanizme výmenných kurzov ERM II. Následne popisuje proces plnenia konvergenčných kritérií a ďalšie prípravy, ktoré predchádzali zavedeniu eura. Záver práce je venovaný niekoľkým postrehom ohľadne doterajšieho pôsobenia eura na Slovensku.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses